10.9.2013

Porta Nove Turussa

Hääpäivälahjani varret pilkistävät tuolta takaa.

Kauppias Elina Lahtinen


Porta Nove, Linnankatu 9 Turku

Ovi/portti numero yhdeksän. Sieltä, Linnankadulta, löytyy uusi putiikki, joka myy italialaisia kenkiä. Kauppias Elina Lahtinen tuo itse kengät italialaisilta perheyrityksiltä (OXBO ja C´est moi). Taivaallinen paikka meikäläiselle. Mieheni vei minut Elinan liikeeseen hääpäivämme kunniaksi maanantaina 9.9.. NOVE! Liike avasi ovensa viikko sitten maanantaina. Ei siis ihme, etten ollut paikkaa vielä bongannut ;).

Jo ovesta sisään astuessani nenääni tulvahti ihana nahan tuoksu. Liike on sisustettu nokkelasti syysteeman mukaisesti, joten se miellyttää silmää muutenkin kuin kenkiensä puolesta. Valikoima ei ole vielä tuhottoman laaja, koska osa kengistä on vielä matkalla Suomeen.  Kenkien lisäksi on kaupan kravattisettiä, villahuiveja ja pashminahuiveja. Syksyn edetessä kohti talvea valikoima laajenee mittatilaustakkeihin. Materiaalit tulevat olemaan villaa ja mm. kashmirvillaa.

Ja mitä löytyi? Sain valita liikkeestä haluamani. Kyllä! Ensin sovitin upeita ruskeita nauhallisia matalia saapikkaita. Todella hyvät jalassa. Muistin talven saapikasmuodin ja päädyin lopulta käsintehtyihin nahkaisiin mustiin ylipolven saapikkaisiin, joissa oli kumipohjat (kokonaan). Saapikkaat ovat vuoratut, joten ne soveltuvat loistavasti suomalaisiin talvikeleihin.

Mitä maksoi? Rehellisesti sanottuna en tiedä, koska mieheni maksoi, mutta hintalappuja vilkuillessani (mihis se kissa karvoistaan pääsee) totesin niiden olevan hinta/laatu suhteeltaan kohdallaan ja vähintäänkin kohtuulliset.

Palvelu on erinomaista ja huomaa, että Elina tuntee kenkiensä alkuperän. Näitä kenkiä ei muualta Suomesta saa. Elina myös vastaa liikkeen ylöspanosta. Piristävä ja persoonallinen lisä turkulaiseen putiikkimaailmaan.

Kannattakaa ihmeessä tämän tyyppisiä pikkuliikkeitä aina kun vain voitte! Kiva, että meilläkin on jotain, jota ei muualta saa.

Onnea PORTA NOVE ja Elina!

Tässä kuvassa olen iskenyt kynteni NIIHIN saapikkaisiin!


P.S. Porta Nove löytyy myös Facebookista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti