11.3.2014

Banaanimaapähkinävoijäätelö

Anteeksi blogihiljaisuus, mutta en ole ehtinyt. Syistä viis.Nyt on pakko jakaa aivan ihana omatekoinen jäätelöohje, jota olen tehnyt viime aikoina herkkuhimon yllättäessä. Omasta mielestäni siis ääreist maukasta. Koko perhe pitää ja nyt työkaverikin piti. Ohje on helppo, mutta se vaatii hieman aikaa ja kärsivälisyyttä. Himoa pitää pystyä ennakoimaan muutaman tunnin förskottia. Ohje ei vaadi siis jäätelökonetta. Loistavaa.

Ohje on alkujaan jostain fitness-sivustolta, mutta muuntelin sitä välittömästi, joten:

Peanut butter meets bananas

4 banaania
2 rkl maapähkinävoita
1-2 rkl Agave-siirappia (tai hunajaa tai vaahterasiirappia)

Kuori ja paloittele banaani n. 1-3 cm paloiksi. Laita pakastimeen niin pitkäksi aikaa kuin maltat. Tunti saattaa riittää. Anna banaanien hetken (n. 15 min) odottaa. Varsinkin, jos ne ovat olleet pitkään pakastimessa. Hurauta tehosekoittimessa tai yleiskoneen pyörteissä. Hurauttele sen aikaa, että massa muuttuu jäätelömäiseksi. Lisää maapähkinävoi ja makeutus. Itse käytän tuota Agave-siirappia <3. Laita jäätelömassa pakastimeen. Voit laittaa valmiiksi esimerkiksi pahvikuppeihin tai laakeaan astiaan, josta sitten saat pyöräyteltyä vaikka näyttäviä palloja.

Pakastukseen tulisi malttaa käyttää mielellään 4 tuntia. Joskus olen ottanut jäätelön tarjottavaksi aikaisemmin ja hyvin on maistunut ja rakenne ollut ihan ok.

Jäätelön voit tarjota esimerkiksi mutakakun, valkosuklaamoussen tai marenkien kanssa. Keksi itse. Maistuu kyllä sellaisenaankin. Biona tuotteet Ruohonjuuresta ja kuvat ruohonjuuri.fi

Agave-siirappia saa Ruohonjuuren lisäksi esimerkiksi Punnitse ja säästä-liikkeestä. Banaanitkin on pakko ostaa kaupasta ;). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti