3.5.2014

Mun oma mc

Käsisijoihin eli kahvoihin tulevat konjakinväriset nahat ( myös penkkiin)
 Nyt seuraa jotain, jota täällä blogissa en ole käsitellyt: juttua eräästä rakkaimmasta harrastuksestani! Moottoripyörät! Vanhat, rakennellut, persoonalliset… Tämän jutun juoni on monen vuoden projektissa, jota kiireinen yrittäjämieheni rakentaa minulle. Meillä ajellaan omilla pyörillä, jos se vain on mahdollista.

Pienen rakentelun pohjana on Suzuki Savage LS650. Minulla on ollut vastaava pyörä ihan tehdasversiona ja pidin kovasti siitä. Parin pyörän jälkeen palasimme tähän Suitzaan, kun mieheni mielessä oli rakentaa jokin japsipyörä kevyesti kustomoiden. Saimme pyörän ostettua pitkäpinnaiselta ystävältämme ja tiesimme, että siitä oli pidetty hyvä huoli. Tyyli on lähinnä sekoitusta zero meets cafe racer ;). Mieheni rakentaa ja itse toimin lähinnä visuaalisena viilaajana ja mittatikkuna. Vastaavanlaisten pyörien rakentelu alkaa olla varsinainen boom tuolla valtameren takana.


Huomaa ametisti ja kullatut osat. Miehen ammatti tuo pikku detaljit tähän pyörään. Kuningatar tykkää ;)

Tankoa piti korottaa korotuspaloilla eli raisereilla, koska nuo tangon härpäkkeet estivät tangon liikerataa. Matala olisi ollut parempi, mutta pitää pystyä ohjaamaan ;). Leveästä tangosta en pidä ja se veisi ajoasentoni liian eteen. Ergonomia on tässäkin lajissa kaiken a ja o. Mutkateitä on kiva ajella. Täällä on muutakin kuin kuuluisa Piikkiön suora.
Takaloksu on kokenut rautasahan kosketuksen. Takavalo on piilotettu loksun alle. Satulanpohja on itse tehty. Sinne tulevat sähköosat piiloon (mm. akku). Rekisterilaatta hakee vielä paikkaansa. Todennäköisesti se tulee alas. Peilit tulevat tangon alapuolelle ja vilkut näillä näkymin tangon päihin. Ledivilkut laitetaan myös taakse nokkelaan paikkaan.


Kaikki kuvat/Photos Aria Kansa


Takaloksun ja etuloksun massiivisuutta madalletaan maalaamalla. Pyörään tulee ripaus kultaa, pääväri raaka metalli ja mustaa. Raaka metalli lakataan.

Kaikenlaista muutosta voi matkan varrella vielä tapahtua. Mutta kaikki on mahdollista ja se tässä niin hauskaa onkin. Olen ihan fiiliksissä tai siis oikeasti I´m on fire ;).

Pyörä on rakennettu rakkaudella <3. Lisää seuraa, kun on lisättävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti