15.9.2012

Barokki hiipii räikeästi syksyn kaduille

Herkullinen muotivirtaus käsistään edes vähän näppärille tai oikeastaan materiaalin helppouden takia (paksua) edes vähän vaivaa näkeville yksilöille. Appivanhemmilla oli ennen verhoomo. Nämä barokkihenkiset kankaat olivat väriyhdistelmineen niin herkullisen  inspiroivia. Useamman illan istuin risti-istunnassa verhoilutason päällä ja selasin mallikirjoja. Mallitilkuista ja loppukankaista sai sitten väsättyä erilaisia luomuksia. Olenpa kulkenut jonkin aikakauden jopa itsetehty barokkityylinen reppu selässäni, munatakki päälläni ja kiiltonahkaiset martensit jalassani. Kuulostaako tutulta? Kaikki tulee tietyllä syklillä takaisin, mutta ei uuvuta tämäkään trendi, vaan näyttää persoonalliselta. D.I.Y. :ksi bongasin tänään muutaman jutun: yksinkertaisen kainalolaukun/klutsin ja hameen.

D.I.Y.-hame  a pair & a spare -blogista napattuna. Itse saattaisin laittaa lisää kerroksia, jotta sama henki esikuvilleen toteutuisi. Ei näytä pahalta. Turun seudun kangaskauppojen valikoima on kyllä suppea, mutta jos löytäisi barokkikangasta (brokardi) vaikka vintagena. Ei muuta kuin kierrokselle.

Samalla periaatteella vintagekankaasta toteutettuna voisi tehdä "itämaisen mattoklutsin", joita noissa muotiblogeissa on viime aikoina pyörinyt (Margiela). Kyseinen klutsi eli kirjekuorilaukku  (vanhat hyvät nimet kunniaan ;D) 5 inch and up -blogista bongattu.

Jos haluat kietoutua valmisvaatteisiin, niin poikkea Lindexiin, joista alakuvan barokkistyle löytyy. Oujee. Ihanan syksyistä meininkiä.

P.S. Muista hommata tarpeeksi paksu neula ompelukoneeseesi!

5 inch and up

a pair & a spare
lindex

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti