21.1.2013

Taatelipalmu kärsii

Niin. Sain lahjaksi taatelipalmun kaksosisareltani, joka on varsinainen kukkamaakari <3. Tämä ihanuus huojui kesän pihalla. Suojaisalla patiolla, seinän vieressä ja vain aamuauringon hellimänä. Voi hyvin.

Toin sen ennen pakkasia sisälle ja vaihdoin suojaruukuksi ikean mustan Hasselnötin, koska se mahtui siihen ja näytti hyvältä. Joulun paikkeilla se alkoi näyttää kuivalta. Nyt täytyy viimeistään alkaa tutkia, kuinka sen saisi säilymään talven yli.

Palmu.

Ruukku.


Kuvat: ikea.com


Pikkutaatelin, Phoenix froebelenii, on todettu NASAn tutkimuksissa puhdistavan huoneilmasta formaldehydia, ksyleenia ja tolueenia. Viherkasveilla on todettu olevan huoneilmaa puhdistavaa ja kosteuttavaa vaikutusta.

Hoito-ohjeet

Taatelipalmuista pikkutaateli on sirokasvuisin ja kaunein taatelipalmu.
Pikkutaateli on kotoisin Aasian tropiikista, joten se viihtyy vähän varjommassakin, toisin kuin Phioenix-suvun muut viherkasveina käytettävät lajit, kanariantaateli ja aitotaateli, jotka vaativat suoraan auringonpaistetta.

Pikkutaatelia kastellaan kasvukaudella tasaisesti. Kastelun yhteydessä on hyvä antaa ravinteita kerran viikossa. Talven aikana kastelu saa olla hiukan niukempi, rutikuivaksi ei kuitenkaan pikkutaatelin multaa saa laskea. talviaikana ei lannoiteta. Suihkuttaminen on eduksi kasvin viihtymiselle.
Palmut viihtyvät yleensä hyvin suhteellisen pienessä ruukussa ja hieman hiekkapitoisessa mullassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti