25.11.2012

Karppaajan tai skarppajan avokadopasta


Mun oli vaan pakko tehdä tästä oma versio. Aikaisemmin nautin avokadokastikkeen salaatin ja kanan kanssa, mutta nyt tuumasin päästä vähän lähemmäs pastafiilistä ja tein kesäkurpitsakorvikkeen. Herkullista oli. Slurps!

Seuraavassa pastan korvaava tuorepasta ja lopussa kesäkurpitsakimara. Valitse siis jompikumpi.

Valmista tuorepasta ja lepäämisen jälkeen pyöräytä pannulla. Se käy kätevästi (esim. jos haluat laittaa lisukkeeksi broileria, paistisuikaleita...) jälkitulella.


Tuorepasta
2-3 annosta

4        kananmunaa
125 g tuorejuustoa
0,5 dl psylliumia

Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto tasaisesti sekaisin. Sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Annos riittää yhteen kokonaiseen pellilliseen. Kaada taikina pellin päällä sijaitsevalle, öljytylle leivinpaperille. Voitele toinen leivinpaperi öljyllä, asettele se voideltu puoli taikinan pintaa vasten ja painele taikina varovaisesti tasaisesti koko pellin kokoiseksi. (Taikina on kahden leivinpaperin välissä, jotta pinta ei tummu.) Kypsennä taikina 150 asteisessa uunissa, lähes ylätasolla 10 minuuttia. Tarkista, että taikina on reunoita kypsää kurkistamalla leivinpaperin alle. 

Siirrä kypsä pastalevy pelliltä jäähtymään. Ota päälimmäinen leivinpaperi (varovasti, mikäli unohdit voidella sen) pastalevyn päältä. Kun pastalevy on jäähtynyt, rullaa ja siivuta se terävällä veitsellä. Pasta on valmista käytettäväksi.


Pastaa ei enää keitetä, vaan se lisätään kuuman kastikkeen joukkoon tai kastike sen päälle. Jos haluat pastan lämpimäksi, paahda nopeasti pannulla varoen kuitenkaan ruskistamasta sitä.


Avokadopastan kastike

1 valkopsipuli
1/2 chiliä
1 limetti tai puolikas sitruuna
2 kypsää avokadoa
ripaus suolaa, ilmankin pärjää
mustapippuria
loraus oliiviöljyä tms. esim. sesamoil
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa (rucolakin on ihan jees)
1 dl raastettua pecorinoa tai vastaavaa (vuohenjuusto)
1 dl raastettua parmesaania

Sekoita ainekset kulhossa. Pyöräytä lämmitetty tuorepasta tai kesäkurpitsakimara juuri ennen tarjoilua ja kanna pöytään. Lisäksi rapeaa salaattia avec whatever...

Kesäkurpitsakimara

Loraus öljyä
yrttiä tai vastaavaa
kesäkurpitsaa
mustapippuria muutama pyöräytys
suolaa, jos kestät (esim. yrttisormisuola paikkaa tuoreyrtin puutteen)

Lorauta pannulle öljyä (itse laitan peanutoilia tai sesamoilia). Pilko öljyyn valkosipulia ja lemppariyrttiäsi (voi laittaa esim aurinkokuivattua tomaattia, jos on oikein höveli). Vetele kesäkurpitsaa juustohöylällä tai isolla raastinreiällä suoraan pannulle haluamasi määrä. Muista, että kesäkurpitsassa on paljon vettä, joka rätisee ja haihtuu. Eli määrä ehkä vähän enemmän kuin ajattelet ja ei liian kuumalle pannulle. Öljyt eivät kestä kamalaa kuumuutta. Malttia.

Nam! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti