2.11.2012

Nälkä!





Ohjeet pääosin Hiidenuhman keittiöstä <3:


Suppilovahverokastike

1 l         suppilovahveroita silputtuina (n. 50 g kuivattuja sieniä)
1           sipuli silputtuna
1           valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 1/2  dl kermaa
1 dl        persiljaa silputtuna
suolaa ja maustepippuria tai valkopippuria (mustapippuria)

Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes enin neste on niistä haihtunut. Lisää rasvaa ja anna sen lämmetä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullottele niitä pari minuuttia. Lisää kerma ja keitä kastiketta matalalla lämmöllä viisi minuuttia. Lisää lopuksi persilja ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.


Nämä voi tehdä lisäksi:

Jauhelihapihvit

800 g      jauhelihaa
1 1/2 dl   maitoa, vettä tai kermaa
1 dl         Pofiberiä  
(tai korppujauhoja), jos karppaat
2             kananmunaa
1 dl         persiljaa silputtuna tai rucolaa
2 tl          jauhettua maustepippuria
1 tl          paprikajauhetta
               suolaa


Sekoita kulhossa maito ja Pofiber. Anna seoksen turvota viisi minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, kananmunat, persilja ja sekoita huolella käsin. Mausta pippurilla, paprikalla ja suolalla. Kostuta käsisäsi tilkaan öljyä tai kylmää vettä. Taputtele käsissäsi taikinasta reilun kokoisia jauhelihapihvejä. Paista pihvit pannulla kypsiksi tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tässä paras: (tällä ei ole paljoakaan tekemistä vasinaisen "pastan" kanssa, mutta munanauha kuulostaa jotenkin niin...).Tätä meillä ei syö muut. What?

Tuorepasta
2-3 annosta

4 kananmunaa
125 g tuorejuustoa
0,5 dl psylliumia

Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto tasaisesti sekaisin. Sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Annos riittää yhteen kokonaiseen pellilliseen. Kaada taikina pellin päällä sijaitsevalle, öljytylle leivinpaperille. Voitele toinen leivinpaperi öljyllä, asettele se voideltu puoli taikinan pintaa vasten ja painele taikina varovaisesti tasaisesti koko pellin kokoiseksi. (Taikina on kahden leivinpaperin välissä, jotta pinta ei tummu.) Kypsennä taikina 150 asteisessa uunissa, lähes ylätasolla 10 minuuttia. Tarkista, että taikina on reunoita kypsää kurkistamalla leivinpaperin alle.

Siirrä kypsä pastalevy pelliltä jäähtymään. Ota päälimmäinen leivinpaperi (varovasti, mikäli unohdit voidella sen) pastalevyn päältä. Kun pastalevy on jäähtynyt, rullaa ja siivuta se terävällä veitsellä. Pasta on valmista käytettäväksi.


Pastaa ei enää keitetä, vaan se lisätään kuuman kastikkeen joukkoon tai kastike sen päälle. Jos haluat pastan lämpimäksi, paahda nopeasti pannulla varoen kuitenkaan ruskistamasta sitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti