17.4.2012

Vieläkin parempi kesäkurpitsalasagne

Olen ihastunut tähän mukamaslasagnejuttuun. Ostin ennen saikkua pari kokkikirjaa kirjakaupasta. Löysin toisesta mielenkiintoisen ohjeen "munakoisolasagne". Ei ollut kyylarissa munakoisoa vaan kesäkurpitsaa. Ei ollut timjamiakaan eikä creme fraishea, mutta se mukamaslasagne syntyi ja maistui niin hyvältä!

Ohjeentynkää:

1 iso munakoiso (kesäkurpitsa)
1 sipuli (iso)
jauhelihaa
tomaattipyrettä (ei pakollinen)
tomaattimurskaa
mustapippuria
oreganoa
merisuolaa tai muuta suolaa

valkokastike:

1 prk kuohukermaa
2 dl creme fraischea (laitoin turkkilaista jogurttia)
2 dl juustoraastetta
(muskottia)

Uuni 200 astetta ja aika siellä about puolisen tuntia.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota pannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Laita pyree ja hetken päästä tomaattimurska ja mausteet. Anna pulputtaa about 10 min.

Kuori ja itketä kurpitsa. Pyyhi talouspaperilla. Voitele uunivuoka. Laita jauhelihasysteemiä pohjalle. Lado esäkurpitsat ja päälle lorautat puolet valkokastikkeesta. Vielä kerros jauhelihasysteemiä, kurpitsat ja lopuksi valkokastike ja ripaus juustoraastetta pinnalle. Ohjeessa oli että päälle 2 dl juustoraastetta, mutta vajaa 1 dl riitti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti