29.5.2013

Jauhottomat tacokuoret kukkakaalista

Ihanat, maukkaat ja lähes taivaalliset tacokuorimaiset tacokuoret. Suosittelen lämpimästi. Slurps. Servetit esiin.

1 pieni kukkakaali
3 munaa
7 dl emmentaljuustoraastetta (mozzarella-emmental antoi erinomaisen rakenteen)

Pilko kukkakaali. Surauta monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa (varoitus: yhden sauvan olen saanut savuamaan). Lisää perään munat. Surauta. Lopuksi juustoraaste. Surauta. Muotoile leivinpaperitetulle pellille 8-12 (kahdesta kolmeen peltiä) pyöreää tai soikeaa lettusta. Tässä vaiheessa massa näyttää irtonaiselta...Älä lannistu! 225°C uuniin. Paista ensin 10 min. . Käännä ja paista vielä 5 min. Varaudu huumaavaan tuoksuun ja ota uunista.

Täytteen voit valmistaa oman maun mukaan. Tänään laitoin jauhelihatäytteen:

Jauhelihaa, porkkanaa, valkosipulia, luomu kasvisliemijauhetta, turkkilaista jogurttia ja mustapippuria (lisää suolaa jos käytät).

Jäävuorisalaattia, viinisuolaheinää, rucolaa, avocadoa avec sitruunanmehu, kurkkua, tummaa balsamicokastiketta ja turkkilaista jogurttia. Muut laittoivat vielä mukaan isoja kapriksia ja tummia oliiveja.

Ei nyt varsinainen tex-mex, mutta hyvää! Ohjeen mukaan lämpimät lettuset muotoillaan kaulimen tai pullon ympärille. Itse läppäsen lettusen lämpimälle lautaselle ja siitä saavat syöjät sitten itselleen kasata mieluisen tacosen. Rapeat kuoret saat, kun pidät kuoria uunissa jälkilämmössä pari tuntia...


Ohje tästä kirjasta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti