Kesäkurpitsalasagne
6 annosta
800 g kesäkurpitsaa eli koosta riippuen about 2 kappaletta
ripaus suolaa
Jauhelihakastike
1 prk (400 g) tomaattimurskaa, voit laittaa vaikka maustettua
1 paketti (400 g) sika-nautajauhelihaa, paisti sellaista
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria, esim steviaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
2 pakettia (à 125 g) mozzarellajuustopalloja, yksikin tavallinen köntsä riittää
1 dl juustoraastetta
Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä työlaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna hikoilla 15 minuuttia. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla.
Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Paahda (ruskistaminen riittää) jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattisose ja hetken valunut tomaattimurska. Mausta seos. Viipaloi mozzarellajuustot.
Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Paahda (ruskistaminen riittää) jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattisose ja hetken valunut tomaattimurska. Mausta seos. Viipaloi mozzarellajuustot.
Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, mozzarellajuustoa ja jauhelihaseosta niin, että päälle tulevat kesäkurpitsaviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti