15.6.2012

Raparperi ja kesä



Raparperitiramisu kuudelle

 2 dl sokeria tai itsellesi sopivaa makeutusta
 1/2 dl vettä
 400 g raparperia
 4 kananmunaa
 1 1/2 dl mansikkamehua
 250 g mascarponea
 200 g tiramisukeksejä (Savoiardi)

Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita 1 dl sokeria ja vesi kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä ja kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää joukkoon raparperit ja keitä viisi minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta kattila lämmöltä. Siivilöi raparperit, ja kaada liemi jäähtymään kulhoon. Sekoita siirapin joukkoon mansikkamehu.

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Lisää keltuaisiin 1 dl sokeria ja vatkaa vispilällä kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kananmunan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita valkuaisvaahto mascarponevaahtoon.

Lusikoi kerros vaahtoa ison kulhon pohjalle. Kasta keksit kevyesti siirapissa (ei välttämätöntä), ja lado vaahdon päälle keksikerros. Lusikoi raparperikerros seuraavaksi keksien päälle, ja peitä reilulla kerroksella mascarponevaahtoa. Tee muutama kerros niin että mascarponekerros jää päälimmäiseksi.

Anna tiramisun kohmettua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti