18.11.2012

Loistoletut karppitarkalle

Aivan mahtavat letut. Näistä voi tehdä joko suolaisia tai makeita herkkuja tai nauttia sellaisenaan! Nam ja maiskis. Kaikki pitivät. Muut saivat maistiaiset, koska omat lettunsa olivat valmistaneet täysjyväjauhoista ripauksella mustikkajauhoa.

Ohje on neljälle, mutta puolikas riittää yhdelle ja maistelijoille.

Lettuset


2 munaa
2 dl maitoa
2 dl kermaa
2 rkl psylliumia
suolaa
20 g voita
Sekoita ainekset voisulaa lukuun ottamatta. Anna turvota vartin verran. Älä säikähdä, jos taikina on kumimaista, kunhan irtoaa lusikasta. Paistamisen jälkeen letut ovat ihan oikean näköisiä ;D. Sulata voi ja sekoittele se taikinan joukkoon.
Paista lettupannulla voissa.  Nämä letut eivät kestä yhtä kovaa lämpöä kuin vehnäjauhotaikinasta tehdyt. Yläpuolelta katsottuna lettu näyttää lötkyvältä pannarilta, mutta älä luovuta: käännä ja anna toisenkin puolen paistua. Vaikka lettu tuntuu käännettäessä lötsöltä, taikina kestää mukavasti koossa. Nosta pannulta lautaselle ja ripota päälle sokeria, makeutusta, suolaa tai ihan mitä haluat tai jätä sellaiseksi. Ja ei kun syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti