3.1.2013

Rakkaani osti 3 kiloa punajuuria

Punajuuria löytyy kyllä muutenkin juureslaatikosta...Eli olemme syöneet urakalla punajuuria eri muodossaan. Lemppareita ovat ehdottomasti punajuurisipsit, jotka ovat kyllä mahdottoman suuritöisiä. Tänään mentiin tällä vanhalla ohjeella:

Kuva: Arto Vuohelainen


Punajuurijauhelihalaatikko

Ainekset

1 kg punajuuria tai 2 pkt (á 450 g) esikeitettyä punajuuria
rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 ps (150 g) sinihomejuustoa muruina
2 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
valkopippuria
1 tl suolaa

Vuokaan:
rypsiöljyä

Päälle:
1-2 dl juustoraastetta
persiljaa silputtuna

Valmistusohje

Keitä punajuuret lähes kypsiksi. Jäähdytä ja kuori punajuuret. Jos käytät esikypsennettyjä punajuuria, ei niitä tarvitse enää keittää. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne veitsellä tikuiksi. Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Ruskista jauheliha kasvirasvassa. Silppua joukkoon valkosipulin kynnet. Sekoita punajuuri, jauhelihaseos, sinihomejuusto ja hapanmaitovalmiste keskenään. Mausta seos kevyesti valkopippurilla ja suolalla. Voitele suuri, laakea uunivuoka tai kaksi pienempää uunivuokaa ja siirrä seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa ruoan päälle juustoraaste. Koristele ruoka tarjoiltaessa persiljalla.

Ohje: ME-lehti 2008

Korvasin sinihomejuuston vuohenjuustolla. Lapset tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti