Kuva: Arto Vuohelainen |
Punajuurijauhelihalaatikko
Ainekset
1 kg punajuuria tai 2 pkt (á 450 g) esikeitettyä punajuuria
rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 ps (150 g) sinihomejuustoa muruina
2 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
valkopippuria
1 tl suolaa
Vuokaan:
rypsiöljyä
Päälle:
1-2 dl juustoraastetta
persiljaa silputtuna
rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 ps (150 g) sinihomejuustoa muruina
2 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
valkopippuria
1 tl suolaa
Vuokaan:
rypsiöljyä
Päälle:
1-2 dl juustoraastetta
persiljaa silputtuna
Valmistusohje
Keitä punajuuret lähes kypsiksi. Jäähdytä ja kuori punajuuret. Jos käytät esikypsennettyjä punajuuria, ei niitä tarvitse enää keittää. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne veitsellä tikuiksi. Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Ruskista jauheliha kasvirasvassa. Silppua joukkoon valkosipulin kynnet. Sekoita punajuuri, jauhelihaseos, sinihomejuusto ja hapanmaitovalmiste keskenään. Mausta seos kevyesti valkopippurilla ja suolalla. Voitele suuri, laakea uunivuoka tai kaksi pienempää uunivuokaa ja siirrä seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa ruoan päälle juustoraaste. Koristele ruoka tarjoiltaessa persiljalla.
Ohje: ME-lehti 2008
Korvasin sinihomejuuston vuohenjuustolla. Lapset tykkää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti