18.4.2013

Ranskalaiset letut eli galette


Ranskalaisten lettujen hienouksista lisää täällä!
Noin kymmenen tattarilettua:
5 dl maitoa
2 munaa
2 ½ dl tattarijauhoja
1 tl merisuolaa
2 rkl voisulaa
voita paistamiseen

Kinkku-juustotäyte:

4 kananmunaa
nokare voita
4 siivua hyvää kinkkua
iso kourallinen juustoraastetta

Sienitäyte:

200 g metsä- tai herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
100 g tuoretta pinaattia
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria
 
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota kaksi tuntia.
Paista taikinasta isoja ohuita lettuja mieluiten valurautapannulla. Sekoittele taikinaa välillä, sillä jauho valuu helposti kulhon pohjalle.
Tee haluamasi täytteet.
Paista kananmunat voidellulla pannulla niin, että keltuainen jää vielä juoksevaksi. Ripottele letun päälle juustoraastetta ja aseta letun keskelle kinkkusiivu ja kananmuna. Käännä galetten reunat niin, että letusta tulee neliön mallinen. Kinkku-juustotäyte riittää neljään galetteen.
Viipaloi sienet ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sieniä ja sipulia, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
Lisää pannulle valkosipuli ja pinaatti ja kuullota, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Lisää kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sienitäytettä riittää neljästä kahdeksaan annokseen. Tarjoa heti.
Ohje: Eeva Kolu/HS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti